Nærdykk

I løpet av semesteret prøver vi å arrangere ukentlige nærdykk. Et nærdykk er alt fra kveldsturer i ukedagene til dagsturer i helgene rundt Oslofjorden. Dette er en fin mulighet til å oppleve livet under vann med maks en times kjøretur fra Oslo. Et nærdykk arrangeres oftest av styremedlemmer (som regel de mest aktive dykkerne), og er en god mulighet til å bli kjent med andre dykkere, få et lite oppfriskningskurs på dykking, opplæring i tørrdrakt eller bare få seg et dykk. OSI Dykking har som mål å kunne tilby rimelig dykking for studenter, så prisen for et nærdykk er oftest +/- 100kr i drivstoff/bompenger til den som stiller med bil og 50kr/dag i utstyrsleie.

Vraket Astri utenfor Holmestrand

Oslofjorden har mange fine dykkesteder:

Sjøstrand i Asker hvor vi har observert småflekket rødhai og med god parkeringsplass. Stedet blir ofte brukt til kurs og kveldsdykk grunnet kort vei til Oslo. Drar vi litt nedover på Vestkanten av Oslofjorden finner vi Muren som er det området i Oslofjorden med kraftigst strøm. Om man er heldig/timer dykkingen bra, kan man oppleve et fantastisk dykk med både planteliv og dyreliv. 

Storsand er et ofte besøkt sted i de varmere månedene av året. Her er det gode parkeringsmuligheter og en fin, slak sandbakke som fortsetter langt ned i dypet.


Svestad/Prodykk er fasilitetene gode med skylling og et trivelig dykkesenter. Når man blir komfortabel i vannet og reduserer luftforbruket er det  mulig å rekke over områdets 4 vrak på et dykk. Fint sted for alle erfaringsnivåer.

Muren
Muren

I Drøbak finnes det flere fine plasser. Helikopterplassen byr på planteliv og en relativt slak vegg (kan være relativt kraftig strøm). Pumpehuset har et fint rør som gjør det veldig lett å navigere seg tilbake til utgangspunktet og har fine vegger. Litt sør for Drøbak finner vi Skiphellebukta hvor man finner rester av lasten til Donau (Sabotert av Max Manus). Nord i Drøbak finner vi Drøbak Undervannsklubb som kjører båtturer til fine plasser. Like ved Drøbak Undervannsklubb finner man Divestore Gylte som er et senter med dykking fra kaia som tilbyr mange arter med nakensnegler og fin natur.

Er man lysten på en lengere dagstur (gjerne med flere dykk), kan man dra ned til Løvøya i Horten eller til Kjøvangbukta i Son.